Google+ februarie 2010 | Tratamente pentru cosuri http://adiocosuri.blogspot.com/

12 februarie 2010

Rolul zincului in tratamentul acneei.

Zincul controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. Acesta catalizeaza numeroase reactii biochimice, contribuind in special la dezvoltarea celulelor si la sinteza testosteronului (hormonului sexual masculin).

Deficitul de zinc in organism s-a dovedit a fi legat de eruptiile acneice si aparitia altor afectiuni ale pielii. O piele uscata, unghii casante, un par lipsit de stralucire, sunt de asemenea probleme care apar din cauza lipsei de zinc.

Infectia bacteriala este cauza principala in aparitia cosurilor in special la adulti. Zincul este cunoscut pentru proprietatile sale aplicate in lupta impotruva infectiilor si se pare ca tratamentul cu zinc pentru eliminarea cosurilor da bune rezultate in randul adultilor. El are puterea de a elimina bacteriile atat din adancime cat si de la suprafata pielii redeucand in acelasi timp reactia inflamatorie.

Zincul este folosit de ani de zile sub forma de oxid de zinc, cunoscut pentru calitatile sale linistitoare si vindecatoare - de ex. in cazul eruptiilor cutanate - accelerand vindecarea ranilor.

In unele cazuri s-a observat ca este tot atat de eficient ca si tatraciclina.

Zincul este un oligo-element esential in functionarea organismului uman. Tinand seama de faptul ca are o actiune asemanatoare cu a unui antibiotic, este evident de preferat sa folosesti zinc in locul antibioticelor, mai ales daca tratamentul se intinde pe o perioada lunga.

Mult mai bine este sa asiguram organismului necesarul de zinc prin alimentele ingurgitate. Unele din principalele surse de zinc care pot fi incluse in dieta zilnica sunt: nucile, semintele de dovleac si carnea. Specialistii recomanda un aport nutritional de zinc de 14 miligrame pe zi la barbati si 12 miligrame zilnic la femei. Desi zincul este prezent in numeroase alimente - peste, fructe de mare, carne, oua, cereale, legume uscate, nuci, seminte de dovleac - totusi carentele sunt foarte frecvente in randul populatiei. Motivul: consumul de cafea, ceai, alcool, fumatul si stresul epuizeaza rezervele de zinc. Pe de alta parte, procesul de industrializare a alimentelor, in special a cerealelor din care se obtin paste si paine, determina reducerea aportului de zinc.

Asemenea fierului, zincul ce provine din alimente de origine animala este mai bine asimilat decat cel din vegetale.

Bucurati-va, voi cei care savurati vinul: in doze moderate, acesta favorizeaza absorbtia de zinc.

Iata si un fapt inedit legat de acest folositor oligo-element: asimilarea de zinc creste la persoanele care sufera de carente si scade la cele care au un aport ridicat.

Zincul se poate lua si sub forma de suplimentele nutritive. De retinut ca acestea se absoarbe mai bine daca sunt luate pe stomacul gol decat in timpul mesei. Este recomandata asocierea suplimentelor cu zinc si seleniu pentru a lupta contra imbatranirii pielii. In schimb, evitati asocierea cu fierul, pentru ca acesta impiedica absorbtia zincului.

Deoarece zincul se gaseste in cantitati foarte mici in organism, de aceea este necesara o permanenta suplimentare a alimentatiei cu preparate continand zinc. Un aport insuficient, chiar pentru perioade scurte (o saptamana), reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii si capacitatea de raspuns a sistemului imunitar, avand ca efect scaderea rezistentei organismului fata de diverse infectii.

Stridiile se inscriu de asemenea in randul alimentelor bogate in acest element. Ca bonus, e bine de stiut ca stridiile sunt considerate un afrodisiac deosebit de eficient (stimulatoare ale apetitul sexual), acestea continand o cantitate mare de zinc in forme usor asimilabile de catre organism. In acest context, mai ales la barbati se recomanda adminsitrarea in permanenta a suplimentelor alimentare cu zinc, mentinandu-se astfel o concentratie sangvina optima.

Ca si adjuvant la tratamentul general al acneei acesta se poate aplica sub forma de săpun special cu sulfat de zinc, folosit la spalarea zilnica a fetei sau suprafetei de corp afectata de acnee.

  © Blogger template 'Minimalist H' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP