Google+ Tratamentul acneei prin acupunctura | Tratamente pentru cosuri http://adiocosuri.blogspot.com/

24 noiembrie 2009

Tratamentul acneei prin acupunctura


Acupunctura este o metoda de vindecare si ameliorare a suferintelor care apatine medicinei alternative. Acupunctura este o metodă tradiţională chinezească care constă în inserţia unor ace în diverse puncte ale organismului. Aceste puncte sunt locurile în care canalele de energie qi ce străbat intregul organism uman ajung la exterior, intersectand suprafata pielii.
Energia qi, care este energia vitala a unui organism, cea care il tine in viata, se găseşte într-o continuă mişcare prin 14 canale numite meridiane. Acestea sunt ordonate simetric de-a lungul corpului. Conform medicinii traditionale chineze, atunci cand se produce blocarea unuia dintre aceste meridiane ale energiei qi are loc o dezechilibrare energetică a organismului care duce la instalarea starii de boala.
Acneea este o boala care afecteaza pielea pe fata, spate, piept, brate sau alte parti ale corpului. Deci logic, exista tratamente specifice pentru acnee care folosesc tehnica acupuncturii.
Ce putem astepta de la un tratament prin acupunctura aplicat pentru combaterea acneei?
In primul rand e bine sa stim ca acupunctura nu are efecte secundare neplacute si poate in mod real ajuta la vindecarea diverselor forme de acnee.
Specialistul in acupunctura poate aplica diverse metode - poate folosi o singura tehnica sau combina mai multe tehnici. Cele mai obisnuite tehnici care se aplica in cazul acneei sunt echilibratea hormonala prin acupunctura si acupunctura urechii. Aceasta din urma se poate dovedi a fi mai de folos femeilor intrucat ofera sporite beneficii: vindeca starile psihice oscilante si durerile menstruale.
Ce este important de luat in considerare

Eficacitatea unui tratament prin acupunctura depinde in buna masura de experienta si calificarea specialistului in acupunctura. Este bine sa mergeti la unul care are o licenta in domeniu si un timp cat mai indelungat de practicare a tehnicii. Este de folos sa vorbiti in prealabil cu unii dintre pacienti ca sa va puteti face o imagine asupra priceperii acestuia, asupra succeselor cunoscute.
Vi se va cere probabil si o schimbare a stilului de viata si alimentatie.
Oricum rabdarea este un ingredient important al retetei deoarece sunt necesare 3-4 aplicari ale tehnicii inainte de a putea inregistra primele rezultate.
Acupunctura este o buna optiune pentru cei care nu sunt pregatiti sa mearga pe calea unei intervetii cu laser sau nu sunt dispusi sa ia cantitati mari de medicamente, in special antibiotice. Aceasta se poate combina foarte bine cu alte metode naturiste de tratament ale acneei si nu intra in contradictie cu nici o forma clinica de tratament. Acupunctura poate lucra foarte bine ca si tratament de baza cat si ca adjuvant.

  © Blogger template 'Minimalist H' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP